Een kijkje in de keuken bij de cursus Dansmix

 

‘Na een proefles Dansmix was ik meteen verkocht’

Er hangt een ontspannen sfeer tijdens de les Dansmix als Sophia Maria Kienhuis (Sophie) de muziek opzet en de cursisten een plekje opzoeken in de ruime zaal. Vijf dames nemen plaats voor de grote spiegel en beginnen de les met het ‘droog oefenen’ van een dans. Dit duurt niet lang, na een paar minuten gaat de muziek al aan. Op ‘Rather be – Tribute to Clean Bandit’ wordt de dans ingezet en begint de les Dansmix bij Hart-Haarlem.
 

Een andere flow
Op de muziek van ‘When I watch you sleeping – Neil Young’ neemt Sophie de cursisten mee in een een andere flow. Met haar duidelijke uitleg en enthousiasme pakken de cursisten de dans meteen op. Er hangt een vrolijke sfeer, iedereen is blij en laat de drukte van alledag even achter zich. Daarna volgen er stretch oefeningen (‘Giddy Up – Linnea Olsson’) zodat iedereen in vorm is voor de rest van de les.

Bewegen op diverse muziekritmes
Af en toe komen er leuke verhalen los maar dit duurt kort, want de focus ligt in deze les op bewegen en je lekker vrij voelen op muziek. De volgende dans op ‘All about that bass – Kate Devis Jazz’ wordt geheel uitgedanst. Sophie leert de cursisten steeds kleine stukjes choreografie op verschillende soorten muziek. Dit maakt de les dynamisch en zo leert zij de cursisten om op diverse muziekritmes te bewegen.

Flashmob Serious Request
Tijdens de les draagt Sophie het stokje over aan één van de cursisten, Stiene Schroor. Zij heeft de choreografie van een flashmob bedacht die zij in de les oefenen. Op 20 december om 16.00 uur wordt dit uitgevoerd op het Stationsplein in Haarlem ter gelegenheid van Serious Request. Hart Haarlem biedt facilitaire ondersteuning voor dit initiatief.


‘Ik ga altijd met een blij gevoel naar huis’
Stiene volgt al enige tijd de cursus Dansmix bij Hart Haarlem. “Via de website www.hart-haarlem.nl heb ik mij ingeschreven voor een proefles en ik was meteen verkocht”, vertelt zij. Stiene legt uit: “In deze cursus kun je je ontspannen bewegen, er is geen prestatie of concurrentie. Je krijgt vertrouwen in je eigen lichaam én de les is dynamisch. Dit geeft me veel energie, ik ga altijd met een blij gevoel naar huis!”

Dansmix wordt gegeven op donderdagavond van 20.45 – 22.00 uur en in deze cursus komen verschillende dansstijlen aan bod. Van modern jazz, musical, ballet, dansconditie en streetdance tot moderne dans. Je leert te dansen op verschillende muziekstijlen waardoor je je makkelijker beweegt, je zelfvertrouwen wordt vergroot en je beter in je vel gaat zitten. De cursus wordt voornamelijk door vrouwen bezocht maar ook mannen zijn welkom. De inhoud van de les wordt aangepast aan de cursisten. Leeftijd is niet belangrijk, iedereen kan meedoen ook als je geen danservaring hebt.


Nieuwsgierig naar de docent Sophie? in het volgende filmpje stelt ze zichzelf voor en legt ze uit wat je kunt leren in haar les:
Klik hier voor het filmpje.

Spotify playlist:
Dansmix - Sophia Maria Kienhuis
 

De inhoud van deze site is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Hart aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van onjuistheid of onvolledigheid (in de meest ruime zin des woord) van de informatie op deze site.
 
Copyright: Stichting Hart