Een kijkje in de keuken bij de cursus Fotografie Basis

 

 


Dinsdagavond 19.30 uur, Hart

De les van Mariette Beenen, fotografe met ruim 25 jaar ervaring in het vak, gaat bijna beginnen. De cursisten stromen binnen en bespreken onderling hoe ze de foto opdracht van deze week hebben gedaan. Een cursist vertelt: “Wat ik het leukst vind aan de les is om als groep naar elkaars foto’s van de weekopdracht te kijken. Eén opdracht en zoveel verrassende invullingen. Je leert van elkaar.”

Mariette bekijkt samen met de cursisten stuk voor stuk de foto’s van de weekopdracht en geeft uitleg en deskundige tips hoe de foto is gemaakt en uitgevoerd. Samen bespreken ze waar ze tijdens het maken van de praktijkopdracht tegenaan zijn gelopen. Vervolgens wordt er in de les een fragment van de camera behandeld en wat je daar foto inhoudelijk mee kan. “Want de camera is geen alleskunner” legt Mariette uit. “Als je de camera kent, weet je hoe je deze moet gebruiken. Maar jijzelf blijft de fotograaf”.

Ik vraag een aantal cursisten waarom ze zich voor deze cursus hebben opgegeven:

“Ik heb een nieuwe camera gekocht die alles kan maar ik gebruikte alleen de automaat. Ik wil leren wat er allemaal mogelijk is en hoe ik mooiere foto’s kan maken”.

“Ik investeer tijd hoe de basis in elkaar steekt. Het zou leuk zijn als ik hier in de toekomst ook iets mee kan doen qua werk”.

“Ik heb fotograferen altijd leuk gevonden en fotografeerde vroeger met een analoge camera. Nu ik iets meer vrije tijd krijg wil ik m’n hobby weer digitaal en goed oppakken”.

“Ik maak altijd fotoboeken van verre reizen en laat deze altijd aan vrienden zien. Je ziet nu al aan die oude foto’s wat er beter kan. Ik kan nu door de techniek scherptediepte prachtige foto’s maken van steegjes”.


   Foto's: Carolien Bos


Dan verlaten we met onze camera in de hand het lokaal om een praktijk opdracht te doen. We lopen naar de prachtige hal van het monumentale pand waar we een scene gaan fotograferen. Mariette geeft tips en laat individueel zien welke witbalans je moet gebruiken en welk perspectief het mooiste tot z’n recht komt. Als iedereen de opdracht goed heeft uitgevoerd eindigt de leerzame en gezellige avond en nemen we afscheid van elkaar in het Hart café.

Nieuwsgierig naar de docent Mariette Beenen? in het volgende filmpje stelt ze zichzelf voor en legt ze uit wat je kunt leren in haar les:
Klik hier voor het filmpje.

Wil je ook je basiskennis fotografie vergroten en leren om betere foto’s te maken? Schrijf je dan nu in voor de nieuwe cursus! Klik hier voor meer informatie >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De inhoud van deze site is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Hart aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van onjuistheid of onvolledigheid (in de meest ruime zin des woord) van de informatie op deze site.
 
Copyright: Stichting Hart