Historie


Aan het eerste Interscholair jeugdtoernooi, dat in 1947 gehouden werd, deden 25 middelbare scholen en MULO’s mee. De leerlingen presenteerden zich in het Concertgebouw met onder andere Dans, Mode en Pantomime. Leerlingen van de categorie Beeldend stelden hun werk tentoon in het Frans Halsmuseum. Vanaf 1951 stonden Dans en Toneel op het programma van een uitverkochte Stadsschouwburg. In de zestiger jaren kwamen ook de huishoud- en industriescholen ten tonele en namen hun leerlingen deel aan een kookwedstrijd.
 

Vanaf het allereerste begin is het HIT een begrip in Haarlem en omstreken. Natuurlijk, en gelukkig ook, maakte het HIT veranderingen door. Niet alleen qua disciplines, maar ook werden de activiteiten aangepast aan de actualiteit van de kunsten op dat moment. Over belangstelling valt er na al die jaren nog steeds niet te klagen. Het HIT is een niet meer weg te denken kunstevenement voor leerlingen van scholen voor het voortgezet onderwijs in de regio Haarlem.

De inhoud van deze site is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Hart aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van onjuistheid of onvolledigheid (in de meest ruime zin des woord) van de informatie op deze site.
 
Copyright: Stichting Hart