Afsluiting naschoolse keyboardlessen

Op donderdag 29 juni was de afsluiting van 20 weken naschoolse keyboardlessen Haarlem Noord Zuid op de Liduinaschool Junoplantsoen.

Zomerconcerten wijkorkesten

In Schalkwijk en Haarlem Noord spelen kinderen uit de wijk al meer dan drie jaar samen in een wijkorkest. De wijkorkesten zijn opgericht door Hart in samenwerking met de basisscholen in het kader van School in de Wijk. De kinderen zijn onder schooltijd begonnen met les op een muziekinstrument met de hele klas en vervolgens verder gegaan met muzieklessen na schooltijd.

Marimbaworkshop voor leerlingen van de Internationale Taalklas

Op 29 maart gaven docenten van Hart eenmalig een workshop aan leerlingen van de internationale taalklas.De workshop was een eerste kennismaking met de leerlingen en de school, maar zo succesvol verlopen dat er momenteel wordt gesproken over een eventuele structuele samenwerking. Leerlingen van de taalklas zijn nog maar net in Nederland en worden door intensieve taallessen op deze school klaargestoomd voor het reguliere onderwijs.

Interview met Birgit Orthofer – projectleider Muziek Lab

Met ingang van 1 maart is Birgit Orthofer projectleider Muziek Lab. Ze is verantwoordelijk voor het muziekprogramma op school en voor het naschoolse programma in samenwerking met School in de Wijk.Wat spreekt je aan in de opzet van Muziek Lab?“Ik ben enthousiast over de modulaire vorm van het aanbod van Muziek Lab. Muziek Lab biedt voor alle leergangen muzieklessen aan in de vorm van modules van 8 tot 10 lessen. Een school kan zo zelf een eigen leerlijn samenstellen.

Naschoolse muzieklessen 2017-2018

Wist je dat je na schooltijd op verschillende scholen met korting muzieklessen kunt volgen?Hart Muziek Lab organiseert muzieklessen op circa 20 scholen in Haarlem. Onder schooltijd, maar ook na schooltijd! Vind je het leuk om mee te doen aan de naschoolse lessen? Je kunt je hier nu al opgeven voor het volgend schooljaar. En als je nog niet weet of je volgend schooljaar wilt meedoen, klik dan hier om vrijblijvend je e-mailadres achterlaten om op de hoogte gehouden te worden.

Subsidiegeld Impuls Muziek Onderwijs is binnen!

Subsidiegeld Impuls Muziek Onderwijs is binnen! Vorig schooljaar heeft het ministerie van OCW via het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidie in het leven geroepen voor scholen die het muziekonderwijs een impuls willen geven. Hart is intensief betrokken geweest bij de aanvragen van vijf scholen in Haarlem. De Don Boscoschool, De Piramide, De Dumontschool en De Wadden in Boerhaavewijk hebben een gezamenlijk plan ingediend, De Wilgenhoek stuurde zijn eigen plan in.

Wijkorkest Schalkwijk speelt samen met Wethouder Snoek

Op woensdagmiddag 29 juni speelde Senna Bitter, leerling van Wijkorkest Schalkwijk de gitaarsolo van ‘Smoke on the Water’ samen met een heel bijzondere gastspeler. Wethouder van Jeugd, Onderwijs & Sport, Merijn Snoek was aangeschoven met zijn elektrische gitaar om het belang van samen muziek maken voor basisschool leerlingen te benadrukken.

Optreden voor Maxima

Woensdag 10 juni was een heel bijzondere dag: de wijkorkesten van het Muziek Lab hebben een indrukwekkend concert gegeven samen met 2000 kinderen uit heel Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast Koningin Máxima was er meer hoog publiek aanwezig, waaronder minister Jet Bussemaker van Cultuur en Joop van den Ende.

Concert Vrolijke Violo en de Wëreldbänd

De Philharmonie in Haarlem vult zich met het lawaai van achthonderd enthousiaste kinderen. Dan wordt het plots stil: een viool begint met spelen. De kinderen uit groep vijf van dertien verschillende basisscholen in Haarlem zijn woensdag in de Philharmonie voor een speciaal concert, georganiseerd door het Muziek Lab van Hart. Met het project wil de organisatie meer muziek in de Haarlemse klaslokalen krijgen.

Slotconcert 3 april

Op vrijdag 3 april vindt de afsluiting plaats van het Amadeus inside out project in Theater De luifel in Heemstede. Het slotconcert wordt gegeven door de midden- en bovenbouwleerlingen van mytylschool De Regenboog en de Albert Schweitzerschool. De kinderen die een lichamelijke handicap hebben of langdurig ziek zijn, doen dit samen met het Syrène saxofoonkwartet. De muziek die ten gehore wordt gebracht hebben de leerlingen tijdens een workshopserie zelf al improviserend verzonnen.

Kinderconcert in de Philharmonie

Het Muziek Lab heeft alle leerlingen van groep 5 en 6 van de Haarlemse scholen uitgenodigd om gratis naar een feestelijk concert te komen luisteren in de Philharmonie op 25 maart. Het concert begint met een muzikale reis, verteld door Dieuwertje Blok en gespeeld door 90 leerlingen van basisschool de Talenten en de Wadden op 90 instrumenten. Aansluitend verzorgt de Wereldbänd een spetterend optreden met het leukste nummer uit hun voorstelling Playground.

Concert Schalkweide

Terwijl er van achter de piano Sinterklaasliedjes klinken, stroomde de kantine van zorginstelling Schalkweide langzaam vol. Bewoners namen plaats in de zaal, het balkon vulde zich met ouders, broertjes en zusjes. Iedereen kwam hier vandaag voor hetzelfde; het eerste concert van het kinderwijkorkest van Schalkwijk dat bestaat uit 45 leerlingen op keyboard, gitaar, viool, cello en dwarsfluit.

Concert en prijsuitreiking Philharmonie

Woensdag 26 november om 11 uur was de grote zaal van de Philharmonie goed gevuld met publiek, jong en oud. Op het podium stonden maarliefst 200 krukjes klaar voor leerlingen van basisscholen. Kinderen van OBS De Cirkel en Wilgenhoek, de Liduinaschool en de Willem van Oranjeschool gaven vandaag hun eerste concert na een periode van 10 lesweken op een eigen instrument. Toen het licht in de zaal werd gedimd en een film startte over de activiteiten van Muziek Lab werd het stil in de zaal.

Kinderwijkorkest opgericht in Schalkwijk

Op maandag 27 oktober was de eerste repetitie van het nieuwe kinderwijkorkest in Schalkwijk. In het orkest spelen 45 leerlingen uit Molenwijk en Boerhaavewijk samen. Zij krijgen na schooltijd les op een instrument in het kader van het project Ieder Kind een Instrument. Dit is een project van Hart met als doel om zoveel mogelijk kinderen een kans te bieden om een instrument te bespelen en te ervaren hoe leuk het is om samen te spelen.

Wijkorkest Haarlem-Noord De Jonge Muggen

In mei 2014 is er een nieuw orkest opgericht in Haarlem Noord met leerlingen die meedoen aan de naschoolse lessen van Muziek Lab. Het eerste optreden van het orkest was op 28 juni tijdens het Festival Zomer in de Zaanen. Tijdens festival is er een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam voor het wijkorkest.  De winnaar is geworden Tonnie van der Kort, oma van gitarist Tom van OBS de Cirkel. Zij heeft een theaterbon voor de Stadsschouwburg/Philharmonie gewonnnen t.w.v. € 50.

De inhoud van deze site is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Hart aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van onjuistheid of onvolledigheid (in de meest ruime zin des woord) van de informatie op deze site.
 
Copyright: Stichting Hart