Schoolbreed project op de Ter Cleeff

De Ter Cleeffschool kiest elk schooljaar een thema waar ze schoolbreed aan werken. Dit jaar was het thema Straatkunst (Streetdance en Streetart). Voor de discipline dans is samenwerking gezocht met Hart. Sophia Maria Kienhuis en Theta Tazelaar hebben aan alle groepen twee danslessen gegeven die aansloten bij het thema.Bijzonder aan dit project was dat ook het volledige docententeam een dansworkshop heeft gekregen ter introductie van het project.

Musea op zoek naar leerkrachten

Museum Haarlem vraagt adviesMuseum Haarlem roept voor zijn nieuwe vaste opstelling de hulp in van onderwijsspecialisten. Speciaal voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs komt er een aparte leerlijn over de eigen omgevingsgeschiedenis. Het museum is op zoek naar leerkrachten die mee willen denken hoe de leerdoelen het best in de tentoonstelling verwerkt kunnen worden. Het gaat om één of twee bijeenkomsten.

Zomerconcerten wijkorkesten

In Schalkwijk en Haarlem Noord spelen kinderen uit de wijk al meer dan drie jaar samen in een wijkorkest. De wijkorkesten zijn opgericht door Hart in samenwerking met de basisscholen in het kader van School in de Wijk. De kinderen zijn onder schooltijd begonnen met les op een muziekinstrument met de hele klas en vervolgens verder gegaan met muzieklessen na schooltijd.

CultuurKeus 2017-2018 is online

CultuurKeus 2017-2018 is online!Het vernieuwde aanbod van CultuurKeus beschikbaar is op de website van Hart. Misschien heb je het aanbod al bekeken en gekozen uit de voorstellingen of uit de workshops van bekende en nieuwe kunstenaars/docenten. Graag attenderen we je nog op de workshops van docenten die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek in oktober 2017: Griezelen.

De Beweging: Kennisdag i.s.m. Plein C

Informatie en kennisdag HartHart Cultuur in School is sinds jaren gesprekspartner van het Primair en Voortgezet Onderwijs in de regio Zuid Kennemerland. Bij Hart realiseren wij voor 86 basisscholen programma’s in het Cultuurmenu en Muzieklab.Hart Advies als kenniscentrum verbindt scholen en culturele aanbieders, en adviseert bij het vergroten van de kwaliteit van cultuuronderwijs. Daarnaast zijn wij penvoerder van de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.

Artikel Haarlems Dagblad Muziekimpuls

Donderdag 10 mei is er een artikel over de muzieklessen bij Bassischool De Wadden verschenen. De school krijgt subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de regeling muziekimpuls. Hart werkt mee aan de uitvoering van dit programma. Klik hier om het artikel te lezen.

CultuurKeus & Op Maat activiteiten

CultuurKeus & Op Maat activiteitenScholen met meer bestedingsruimte voor cultuuronderwijs kunnen terecht bij CultuurKeus. Dit aanbod bestaat uit voorstellingen op school, vrije plaatsen bij voorstellingen in de zalen uit het CultuurMenu en workshops. In Tips van Hart brengen we in CultuurKeus aanbod van lokale kunstenaars en instellingen onder de aandacht.CultuurKeus is gedurende het hele schooljaar beschikbaar en wordt steeds aangevuld en vernieuwd.

Fonds voor Cultuurparticipatie honoreert subsidieaanvraag van Hart voor CMK

Op 1 februari heeft het Fonds voor Cultuurparticipatie 39 culturele instellingen, waaronder Hart Cultuur in School, laten weten dat het door hun aangevraagd subsidiebedrag voor Cultuureducatie met Kwaliteit 2017 – 2020 is gehonoreerd. Ook de gemeenten dragen bij aan deze subsidie.

Ludodidactiek

Afgelopen zaterdag kreeg ik, Vincent Lamers - werkzaam bij Hart,  feestelijk het insigne ludodidactiek 1.0 uitgereikt en werd ik daarmee opgenomen in het genootschap van ludodiactici. Het gaat hier niet om een of andere geheime spelletjesclub of een scouting afdeling voor diabetici. Het gaat om een groep mensen die zich bezig houden met de ludodidactiek.

Bewust kiezen met het CultuurMenu van Hart

Steeds meer scholen hebben de wens het CultuurMenu van Hart aan te laten sluiten bij thema’s, cultuurbeleid of andere programma’s op school. Het menu biedt om deze reden voor elke groep een ruime keuze aan activiteiten, ook worden thema en doel aangegeven. Soms ligt de aansluiting voor een school voor de hand, soms is het een uitdaging om deze te vinden.

Bevestiging activiteiten CultuurMenu 2016-2017

Basisscholen hebben activiteiten toegewezen gekregen op basis van hun gemaakte keuzes in het aanbod van CultuurMenu. Meer scholen dan vorig jaar hebben aangegeven wat hun beleid is voor cultuur en hoe ze een voorstelling, museumbezoek of workshop daarbij willen laten aansluiten. Dit vinden wij een positieve ontwikkeling en de keuzes die aansluiten bij het beleid zijn waar mogelijk gehonoreerd.

Afdeling Cultuur in School - Wie doet wat?

De afdeling Cultuur in School is met ingang van seizoen 2015-2016 opgesplitst in twee afdelingen, het Projectbureau onder leiding van Margi Kirschenmann en het Adviesbureau onder leiding van Maaike Haas.  Adviesbureau Cultuur in SchoolWie doet wat?Maaike Haas In Haarlem is er een convenant tussen schoolbesturen, gemeente en culturele instellingen met als doel om de kwaliteit van cultuuronderwijs in Haarlem te verbeteren.

Bijeenkomsten voor Cultuurcoördinatoren

In maart en april verzorgt Hart Adviesbureau netwerkbijeenkomsten voor interne cultuurcoördinatoren in samenwerking met schoolbesturen Spaarnesant, Salomo en Sint Bavo. Als je geen cultuurcoördinator bent, maar wel de persoon bent die binnen jouw school de verantwoordelijkheid voor cultuur heeft, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!Het programma van deze bijeenkomsten wordt in nauw overleg met de scholen en besturen samengesteld, en kan daardoor verschillen van inhoud.

Presentatie Wijkorkest

De bewoners van Zorgcentrum Schalkweide zijn verwend met een concert. Na een periode van 10 naschoolse lessen, presenteerden kinderen van verschillende scholen wat ze hebben geleerd op hun instrument. Ook veel ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's kwamen luisteren.Het concert bestaat uit uiteenlopende nummers. Tijdens 'Hoepel op Jack' (Hit The Road Jack) laten de kinderen horen dat ze hun noten strak op de maat kunnen spelen.

Hit juryrapporten

In april en juni 2015 vonden de HIT Finales plaats! Nu de laatste finale achter de rug is, kunnen jullie hier de juryrapporten lezen. Onderstaand de rapporten van de diverse vakjury’s en de jongerenjury Theater.

Optreden voor Maxima

Woensdag 10 juni was een heel bijzondere dag: de wijkorkesten van het Muziek Lab hebben een indrukwekkend concert gegeven samen met 2000 kinderen uit heel Nederland in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast Koningin Máxima was er meer hoog publiek aanwezig, waaronder minister Jet Bussemaker van Cultuur en Joop van den Ende.

Concertregistratie online!

Een compilatie van het concert van Ieder Kind een Instrument is te bekijken en te beluisteren op YouTube. Vier scholen speelden op 26 november in de Philharmonie op een eigen instrument. Ook mocht het Muziek Lab de Hogenbijlprijs in ontvangst nemen. Het was een feestelijke dag om nog eens vol trots op terug te blikken.

Concert Vrolijke Violo en de W√ęreldb√§nd

De Philharmonie in Haarlem vult zich met het lawaai van achthonderd enthousiaste kinderen. Dan wordt het plots stil: een viool begint met spelen. De kinderen uit groep vijf van dertien verschillende basisscholen in Haarlem zijn woensdag in de Philharmonie voor een speciaal concert, georganiseerd door het Muziek Lab van Hart. Met het project wil de organisatie meer muziek in de Haarlemse klaslokalen krijgen.

Speciaal aanbod voor SO

Voor vier scholen voor speciaal onderwijs (SO) in Haarlem organiseert Hart sinds schooljaar 2013-2014 op initiatief van én in nauwe samenspraak met de cultuurcoördinatoren een apart Cultuurmenu. In het verleden is gebleken dat het reguliere aanbod voor hun leerlingen van alle leeftijden en met lichamelijke of meervoudige handicaps niet passend was.

Workshop op maat

Op woensdag 4 maart presenteerden groep 7a en 7b van de Dreefschool wat ze in 3 workshops Dans van Juf Sofie hebben geleerd. Een workshop op maat is ook door uw school te boeken! Een impressie en meer informatie vindt u hier.Impressie  Dansen met Juf Sophie op de Dreefsschool“Kijk, een dwerg! En een trol! We schrikken, maar we zijn niet bang. Stap het sprookjesbos in en speel een prins en paard tegelijk!” Juf Sophie neemt de choreografie door met groep 7a.

Hogenbijlprijs voor Muziek Lab

Woensdag 26 november ontving Hart voor het project Muziek Lab de Hogenbijlprijs. De prijsuitreiking vond plaats in de Philharmonie met aansluitend een muzikaal optreden van 200 leerlingen van basisscholen in Haarlem. Het was een groot feest! We zijn trots en bedanken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.De grote zaal van de Philharmonie stroomde vol met kinderen van basisscholen uit Haarlem en omgeving.

Kinderwijkorkest opgericht in Haarlem-Oost

Op maandag 27 oktober was de eerste repetitie van het nieuwe kinderwijkorkest in Haarlem Oost.In het orkest spelen 45 leerlingen uit Molenwijk en Boerhaavewijk samen. Zij krijgen na schooltijd les op een instrument in het kader van het project Ieder Kind een Instrument. Dit is een project van Hart met als doel om zoveel mogelijk kinderen een kans te bieden om een instrument te bespelen en te ervaren hoe leuk het is om samen te spelen.

Nieuwe naam wijkorkest: De Jonge Muggen

In mei 2014 is er een nieuw orkest opgericht in Haarlem Noord met leerlingen die meedoen aan de naschoolse lessen van Muziek Lab.Het eerste optreden van het orkest was op 28 juni tijdens het Festival Zomer in de Zaanen. Tijdens festival is er een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam voor het wijkorkest. De winnaar is geworden Tonnie van der Kort, oma van gitarist Tom van OBS de Cirkel. Zij heeft een theaterbon voor de Stadschouwburg/Philharmonie gewonnnen t.w.v. € 50.

Korting voorstellingen najaar

Op maandag 10 november zijn er plaatsen vrijgekomen bij de voorstelling Mier in de Toneelschuur en op dinsdag 16 december bij de muzikale theatervoorstelling Robin Hood in de Stadsschouwburg. Hart kan deze voorstellingen nu met korting aanbieden. Aanvragen is eenvoudig: stuur een mail aan SDriessen@hart-haarlem.nl. Vermeld in uw aanvraag de naam van de school en het aantal leerlingen.Mier (groep 3 en 4)van € 10,40 voor € 5,00 per leerlingMaandag 10 november 2014 om 10.

Jong talent in Toneelschuur

Op maandag 16 en donderdag 19 juni vinden de laatste 2 finales plaats van het HIT (Haarlems Interscholair Toernooi) in de categorie Dans & kleinkunst en Theater in de Toneelschuur. De overige finales waren zeer succesvol in april. Tijdens het HIT kunnen scholieren van zestien scholen voor voortgezet onderwijs uit Haarlem en de regio laten hun talenten zien in verschillende vormen van kunst.

De inhoud van deze site is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Hart aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van onjuistheid of onvolledigheid (in de meest ruime zin des woord) van de informatie op deze site.
 
Copyright: Stichting Hart