Zomerconcerten wijkorkesten

In Schalkwijk en Haarlem Noord spelen kinderen uit de wijk al meer dan drie jaar samen in een wijkorkest. De wijkorkesten zijn opgericht door Hart in samenwerking met de basisscholen in het kader van School in de Wijk. De kinderen zijn onder schooltijd begonnen met les op een muziekinstrument met de hele klas en vervolgens verder gegaan met muzieklessen na schooltijd.

Hart biedt op deze manier een grote groep kinderen de kans om een instrument te bespelen en het plezier van samen muziek maken te ervaren.

 

De leden van Kinderwijkorkest Schalkwijk en Kinderwijkorkest De jonge muggen spelen ongeveer eens per maand samen. Eind juni geven beide orkesten een concert in hun eigen wijk. De jonge musici spelen verschillende liedjes, van klassiek tot populair en zullen een orkestimprovisatie ten gehore brengen. De concerten zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 

Met plezier willen we je uitnodigen voor het bijwonen van de openbare zomerconcerten van de kinder-wijkorkesten van Hart.


 


Wijkorkest De jonge muggen uit Haarlem Noord

 

Woensdag 21 juni

Besloten concert

Verzorgingshuis Rosorum

 

Zaterdag 24 juni 14:00 – 14:30 uur

Festival Zomer in de Zaanen

Zaanenpark

 

In samenwerking met School in de wijk: leerlingen van de Wilgenhoek, Liduina, de Cirkel, Willem van Oranje, Ter Cleeff, Kring, Zonnewijzer, Koningin Emmaschool en Bavinck.

 

 

Wijkorkest Schalkwijk

 

Maandag 26 juni 16:15 – 16:45 uur

Speelzaal Dumontschool

Niels Finsenstraat 35

 

In samenwerking met School in de wijk: leerlingen van de Don Bosco, Dumont, Piramide Boerhaave, Wadden Boerhaave en Al Ikhlaas.

 

Meespelen?

Ben je tussen de 8 en 11 jaar oud en woon je in Haarlem Noord of Schalkwijk? Dan kun je je opgeven voor de naschoolse muzieklessen op een basisschool bij jou in de buurt. Na de zomer start een nieuwe reeks lessen en je mag dan meteen mee gaan spelen in het wijkorkest. Kijk hier voor meer informatie.

 

Met dank aan: Gemeente Haarlem, School in de wijk en het Rabobank Stimuleringsfonds.

De inhoud van deze site is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Hart aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van onjuistheid of onvolledigheid (in de meest ruime zin des woord) van de informatie op deze site.
 
Copyright: Stichting Hart